Mynta Law zoekt een (beginnend) jurist ter versterking van onze gespecialiseerde migratierechtpraktijk.

Ben jij een meester in de rechten, heb je échte passie voor het recht, en zie jij jezelf graag werken in een volle en afwisselende advies- en procespraktijk in het reguliere vreemdelingenrecht? Mynta Law is een jong en gedreven juristenkantoor in Den Haag dat hoofdzakelijk vreemdelingenrechtelijke zaken behandelt. Onze cliënten zijn zowel particulieren (expats met vreemdelingenrechtelijke vragen) als bedrijven die vanuit een werkgeverspositie met het vreemdelingenrecht te maken krijgen. Alle zaken die wij behandelen zijn op betalende basis. Met enige regelmaat procederen wij bij rechtbanken, de Raad van State, en zelfs onlangs bij het Hof van Justitie van de Europese Unie

Ons kantoor bestaat sinds 2014 en is sindsdien bezig met een gestage groei. Wij zijn op dit moment met vier juristen. Uitstekende kwaliteit bieden in alles wat wij doen, is voor ons de hoogste prioriteit. Ter versterking van ons kleine, gedreven team zijn wij per direct op zoek naar een

Jurist Migratierecht

Als jurist bij Mynta Law adviseer jij onze cliënten met kennis van zaken over hun immigratierechtelijke vragen. Je schrijft juridische documenten zoals bezwaar- en (hoger) beroepschriften. Je analyseert vragen van (potentiële) cliënten. Binnen het kader van de wet zoek je naar mogelijkheden voor de cliënt, en beoordeel je welke bewijzen belangrijk zijn. Je bent daar grondig in. Je onderhoudt contact met cliënten en andere (proces)partijen zoals advocaten, de IND, UWV, rechtbanken. Je bewaakt eventuele procestermijnen. Je staat waar nodig jouw cliënt bij tijdens hoorzittingen, en bepleit beroepszaken voor de rechtbank en, indien noodzakelijk, bij de Raad van State. Kortom: als jij de zaak van jouw cliënt aanneemt, dan sta jij de cliënt zelfstandig en succesvol bij.

Over welke kwalificaties moet je beschikken?

  • Je hebt een bachelor Nederlands recht, en een juridisch inhoudelijke master (bijvoorbeeld privaatrecht, staats- en bestuursrecht, Europees recht).
  • Werkervaring in een (vergelijkbare) juridische functie binnen het vreemdelingenrecht (bijvoorbeeld bij de IND of binnen de rechterlijke macht) is een belangrijke pre.
  • Ervaring in het vreemdelingenrecht is echter niet noodzakelijk om te solliciteren. Ben jij een pas afgestudeerde en getalenteerde jurist, en wil jij graag in de praktijk aan de slag binnen het vreemdelingenrecht? Dan zijn wij zeer geïnteresseerd in jouw sollicitatie. Een beginnend jurist kan vanzelfsprekend méér begeleiding van ons verwachten dan een jurist met meer ervaring nodig heeft. Van een beginnend jurist wordt uiteraard niet direct al dezelfde zelfstandigheid verwacht, en een beginnend jurist wordt zeker niet gewoon “in het diepe” gegooid.
  • Je beschikt over een uitstekende taalvaardigheid in het Nederlands, en beheerst het Engels daarnaast ook goed. Je weet je professioneel zowel mondeling als schriftelijk uit te drukken.
  • Je bent creatief, leergierig, en hebt de neiging te zoeken naar juridische mogelijkheden. Je neemt niet graag genoegen met “nee” en wil het onderste uit de kan halen.
  • Je bent communicatief vaardig, snel van begrip, en je kunt juridische problemen goed analyseren.
  • Je bent tenminste voor vier dagen per week beschikbaar.

Wij bieden:

  • Een leuke, informele en zeer gedreven werkomgeving binnen een klein kantoor;
  • Uitstekende mogelijkheden tot het volgen van relevante juridisch inhoudelijke cursussen, en ruime mogelijkheden voor jou om door te groeien en een zelfstandige praktijk op te bouwen en uit te bouwen.
  • Een goed salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioen, 25 vakantiedagen op basis van een voltijds dienstbetrekking), vergoeding van relevante opleiding. Jouw aanstelling zal aanvankelijk voor een jaar zijn. Het contract kan vervolgens, afhankelijk van het door jou bereikte resultaat, worden omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Voldoe jij aan deze kwalificaties en ben je enthousiast om jouw “battle station” te komen bemannen? Stuur dan uiterlijk op zondag 3 november 2019 jouw motivatiebrief van maximaal 2 kantjes A4, je cijferlijst, CV en eventuele referenties naar Arend van Rosmalen (vanrosmalen@mynta.nl).  Voor vragen kun je natuurlijk ook met Arend bellen. Hij is te bereiken op telefoonnummer 070-2051163.