Mynta Law zoekt een aankomend jurist (m/v) ter versterking van onze migratierecht- en civiele praktijk.

Ben jij een meester in de rechten, heb je échte passie voor het recht, en zie jij jezelf graag werken in een volle en afwisselende advies- en procespraktijk? Mynta Law is een jong en gedreven juristenkantoor in Den Haag. Het kantoor bestaat sinds 2014 en is sindsdien bezig met een gestage groei. Wij hebben op dit moment vier juristen in dienst. Mynta Law heeft een belangrijke reguliere migratierechtpraktijk, en behandelt daarnaast ook regelmatig zaken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht en (internationaal) contractenrecht. Wij zien onszelf als een klein, uitstekend op elkaar ingespeeld team van specialisten. Ter versterking van onze praktijk zoeken wij een

aankomend jurist (m/v).

Als aankomend jurist bij Mynta Law werk je aanvankelijk onder begeleiding aan de voorbereiding van adviezen, juridische documenten zoals overeenkomsten, en processtukken zoals bezwaar- en (hoger) beroepschriften. Je onderhoudt contact met cliënten en andere procespartijen zoals advocaten, instanties en rechtbanken. Je leert gaandeweg steeds meer zelfstandig dossiers te beheren en te behandelen. Je leert bijvoorbeeld om cliënten bij te staan tijdens hoorzittingen bij de IND, verhoren door Inspectie SZW, en je leert uiteindelijk zelfstandig zaken bepleiten bij de rechtbank en de Raad van State. Bij al dit groeien sta je steeds onder begeleiding van ervaren juristen.

Over welke kwalificaties moet je beschikken?

– Je hebt een bachelor Nederlands recht, en een juridisch inhoudelijke master (bijvoorbeeld privaatrecht, staats- en bestuursrecht, Europees recht).

– Je hebt wellicht al enige werkervaring in een juridische functie.

– Ervaring in het reguliere vreemdelingenrecht is een pre, maar is niet noodzakelijk om te solliciteren. Uiteraard verwachten wij hoe dan ook wel dat je je in dit rechtsgebied wilt gaan verdiepen.

– Je beschikt over een uitstekende taalvaardigheid in het Nederlands, en beheerst het Engels daarnaast in ieder geval goed genoeg om professioneel zowel mondeling als schriftelijk te kunnen communiceren.

– Je bent creatief, leergierig, en hebt de neiging te zoeken naar juridische mogelijkheden. Je neemt niet graag genoegen met “nee”.

– Je bent communicatief vaardig.

Wij bieden:

– Een salaris conform de Stagiairesrichtlijn van de NOvA, afhankelijk van jouw kwalificaties;

– Een bijzonder fijne, informele maar uiterst gedreven werkomgeving binnen een klein kantoor;

– Uitstekende mogelijkheden tot het volgen van relevante juridisch inhoudelijke cursussen, en ruime mogelijkheden voor jou om door te groeien naar een zelfstandige juridische functie.

Voldoe jij aan deze kwalificaties en ben je enthousiast om jouw “battle station” te komen bemannen? Stuur dan uiterlijk op zondag 7 januari 2018 jouw motivatiebrief van maximaal 2 kantjes A4, je cijferlijst, CV en eventuele referenties naar Arend van Rosmalen (vanrosmalen@mynta.nl).  Voor vragen kun je natuurlijk ook met Arend bellen. Hij is te bereiken op telefoonnummer 070-2051163.